Kip Kerrie Madras

 

Print recept

Kip Kerrie Madras met rijst

Voordat we 's avonds glutenvrij gingen eten voor Sophie, aten wij regelmatig Kip Kerrie Madras. Lekker makkelijk uit een pakje, kip en groente toevoegen, rijst erbij koken en klaar! Helaas bevatten al deze pakjes gluten, dus zat er niets anders op dan zelf dit gerecht te gaan maken. Na een aantal pogingen is het me inderdaad gelukt om zelf een glutenvrije maar ook nog eens een lactosevrije Kip Kerrie Madras met rijst op tafel te zetten. Uiteraard wil ik het recept graag met jullie delen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Oosters
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 40 minutes
Porties 6 personen
Auteur Audrey

Ingrediƫnten

  • 600 gram kipfilet
  • 1 rode punt paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote rode ui
  • 4 eetlepels Curry Madras kruiden
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • knoflookpuree
  • rode peper gemak
  • peper en zout
  • maizena
  • 5 eetlepels wokolie
  • 1 tablet groentebouillon
  • 400 gram rijst
  • 1 tablet kippenbouillon

Hoe maak je het?

  1. Meng 4 eetlepels wokolie met 4 eetlepels Curry Madras kruiden tot een marinade. Snij de kipfilet in blokjes en meng deze door de marinade. Laat ongeveer een half uurtje staan.
  2. Snij ondertussen de rode ui in blokjes en de paprika's in wat grovere stukken.
  3. Je kunt ondertussen ook de rijst opzetten. Ik gebruik altijd Pandan rijst, maar je kan natuurlijk ook elke andere rijst soort nemen. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met wat zout en een glutenvrij kippenbouillonblokje. Het bouillonblokje geeft de rijst wat extra smaak. Kook de rijst in 10 minuten zachtjes gaar. Giet de rijst af en laat nog even 10 minuten staan met de deksel op de pan.
  4. Verhit ondertussen een eetlepel wokolie in een wok of hapjespan en voeg daarna de kip toe. Wok de kip gedurende 2 minuten en voeg daarna de rode ui en een beetje knoflookpuree en rode peper gemak toe naar smaak. Als de kip is aangebraden, voeg je de paprika's toe. Wok het geheel ongeveer 3 minuten mee.
  5. Meng een eetlepel maizena met een scheutje van de kokosmelk. Voeg de rest van de kokosmelk toe aan de kip, ui en paprika en roer even door. Vervolgens voeg je 2 eetlepels kerriepoeder toe naar smaak en roer nogmaals even goed door.
  6. Voeg nu een tablet groentebouillon toe aan de Kip Kerrie Madras voor wat extra smaak. Vervolgens voeg je nu het maizena kokosmelkpapje toe en breng het geheel weer aan de kook. Blijf regelmatig doorroeren tot de saus wat indikt. Breng de saus verder op smaak met wat zout en peper.
  7. Ondertussen is de rijst ook klaar en kan het gerecht opgediend worden. Heerlijk met witte rijst en wellicht een heerlijk frisse salade.
  8. Eet smakelijk!

 

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code