Kaas-uien broodjes

Kaas-uien broodjes

Heerlijk bij een soepje, als lunchgerecht of als snack.

Ingredi├źnten voor 4 grote of 6 kleine kaas-uien broodjes:
– 1 pak Bakels glutenvrije wit broodmix
– 300 ml lauwwarm water
– 15 ml plantaardige olie
– 1 zakje gist (7 gram)
– 1 bolletje knoflook (of 2 teentjes)
– 2 middel grote uien
– geraspte jong belegen kaas
– peper en zout

Doe 300 ml lauwwarm water, 15 ml plantaardige olie, de witbrood mix en 1 zakje gist in een kom of in de mixer. Mix met de kneedhaak eerst 1 minuten op de laagte stand en vervolgens 4 minuten op de middelste stand.

Verdeel het deeg in 4 grote of 6 middelgrote ballen en druk deze plat tot ongeveer 1,5 cm. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Dek de bakplaat af met huishoudfolie en laat ongeveer een half uur rijzen op een warme plaats.

Snijd ondertussen de uien in ringen en snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Verwarm de oven voor op 200┬║ C.

Beleg de broodjes royaal met de uien ringen en verdeel de knoflook gelijkmatig over de broodjes. Bestrooi de broodjes vervolgens royaal met de geraspte kaas.

Bak de broodjes in zo’n 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Je kunt uiteraard ook een andere witbrood mix gebruiken. Volg dan de instructies op verpakking.

Eet smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code