Huisgemaakte glutenvrije frietjes

 

Print recept

Huisgemaakte glutenvrije frietjes

Als je even tijd hebt is het een echt een aanrader deze huisgemaakte glutenvrije frietjes te maken. Zoveel lekkerder dan diepvriesfriet. Heerlijk als bijgerecht of gewoon als snack.

Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Belgisch, Nederlands
Voorbereidingstijd 35 minutes
Kooktijd 7 minutes
Totale tijd 42 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey

Ingrediënten

  • 6 middelgrote vastkokende aardappels
  • 1 frituurpan
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels. Snijd de aardappels in de lengte in plakjes van ongeveer 1 cm dik en vervolgens in frietjes van ongeveer 1 cm dik. Spoel de frietjes goed af met koud water en laat ze goed uitlekken in een zeef.
  2. Dep de frietjes droog met een schone theedoek of wat keukenpapier.
  3. Verwarm de frituurpan op 150° C. en bak de frietjes voor gedurende zo’n 5 minuten.
  4. Laat de frietjes uitlekken in een vergiet en laat ze afkoelen. Minimaal een half uur.
  5. Verwarm de frituurpan nu op 180° C. en bak de frietjes af en goudbruin gedurende 2 minuten.
  6. Bestrooi met wat zout.
  7. Eet smakelijk!!!

Het recept voor het glutenvrije broodje hamburger vind je via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code