Glutenvrije wafels

 

Print recept

Glutenvrije wafels

Een eenvoudig recept voor glutenvrije wafels. Met deze wafels kun je eindeloos variëren. Heerlijk met vers fruit, een bolletje ijs, custard, banketbakkersroom of jam.

Gang Dessert, Klein gebak, Ontbijt
Keuken Glutenvrij
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 40 minutes
Porties 6 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 85 gram kikkererwtenmeel
  • 85 gram rijstmeel
  • 85 gram tapiocameel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel baking soda
  • 2,5 theelepels Fiberhusk
  • snufje zout
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eieren (M)
  • 2 theelepels vanille-extract
  • handje kandij suiker
  • 100 ml melk

Hoe maak je het?

  1. Meng in een kom het kikkererwtenmeel, tapiocameel, rijstmeel, bakpoeder, baking soda, fiberhusk en een snufje zout en zet dit even aan de kant.

  2. Meng de boter, de kristalsuiker en het vanille-extract romig met de mixer in een andere kom. Mix één voor één de eieren er door en meng alles nog even goed door.

  3. Voeg nu de melk toe en meng dit door het botermengsel. Voeg nu in delen het meelmengsel toe totdat alles goed is opgenomen. Het beslag hoort wat dikker te zijn.

  4. Roer als laatste de kandijsuiker door het beslag.

  5. Schep met een ijsbolletjes lepel steeds 1,5 schep op het wafelijzer. Bak de wafels ongeveer 5 tot 7 minuten. De baktijd is afhankelijk van het soort wafelijzer.

  6. Bestrooi de nog wafels met poedersuiker. Je kunt de wafels zowel warm als koud eten.

    Eet smakelijk!

Uiteraard heeft Sophie ook weer meegeholpen met het maken van deze heerlijke glutenvrije wafels.

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code