Glutenvrije poffertjes

 

Print recept

Glutenvrije poffertjes

Zin in lekkere glutenvrije poffertjes, maar geen zin om te wachten totdat het deeg gerezen is? Dan is dit een perfect recept voor glutenvrije poffertjes. In dit recept wordt namelijk bakpoeder gebruikt in plaats van gist.

Gang Dessert, Ontbijt
Keuken Glutenvrij
Voorbereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 45 poffertjes
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 85 gram kikkererwtenmeel
  • 85 gram rijstmeel
  • 85 gram tapiocameel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels fiberhusk (psylliumvezels)
  • 0,5 theelepel zout
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels stroop
  • 1 zakje vanillesuiker

Hoe maak je het?

  1. Meng de meelsoorten, het zout, het bakpoeder en fiberhusk.  Voeg de melk, terwijl je mixt, in delen toe. Doe er vervolgens de stroop, de eieren en het zakje vanillesuiker bij en mix alles tot een glad beslag.

  2. Schep het beslag in een wegwerpspuitzak of een spuitfles. Let bij een wegwerpspuitzak goed op dat je de opening niet te groot maakt om een kliederboel te voorkomen.

  3. Laat een poffertjespan goed heet worden op het vuur en vet deze in met wat boter, baking spray of olie. Vul met de spuitfles of wegwerpspuitzak de bolletjes net onder de rand met het beslag. Let bij een wegwerpspuitzak op dat deze de poffertjespan niet raakt. De spuitzak kan namelijk gaan smelten.

  4. Laat de poffertjes bruin worden en keer ze daarna om met een vork om de andere zijde te bakken. 

    Serveer de poffertjes warm met wat poedersuiker en wat kleine klontjes boter.

    Eet smakelijk!

Notities

Met poffertjes kun je natuurlijk eindeloos variëren. Lekker met roomijs, vers fruit, of custard.  Maar je kunt ook eens een scheutje likeur of wat cacao aan je beslag toevoegen.

Meer recepten van Sophie Glutenvrij vind je via deze link

Wekelijks verschijnen er nieuwe recepten op de website. Nooit meer een recept missen? Abonneer je dan op Sophie Glutenvrij en ontvang als eerste de nieuwste recepten in je e-mail. Je kunt je abonneren op ons blog onderaan de homepage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code