Glutenvrije kruidnoten (pepernoten)

 

Print recept

Glutenvrije kruidnoten

Glutenvrije kruidnoten maken moeilijk?! Wel nee, met dit recept maak je ze eenvoudig zelf. Ook super leuk om samen te doen met de kinderen.

Gang Koekjes, Sinterklaas
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Nederlands
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 40 minutes
Porties 100 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 85 gram tapiocameel
  • 85 gram kikkererwtenmeel
  • 85 gram rijstmeel
  • 10 gram Fiberhusk pysilliumvezels
  • 5 gram bakpoeder
  • 125 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 1 snuf zout
  • 100 gram koude boter
  • 65 gram melk

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Heteluchtoven op 160 graden celsius.

  2. Doe alle droge ingrediƫnten samen in een kom, dus het tapiocameel, kikkererwtenmeel, rijstmeel, fiberhusk, bakpoeder, snuf zout, speculaaskruiden en de donkerbruine basterdsuiker. Meng alles even goed door elkaar.

  3. Voeg nu de koude boter in stukjes toe samen met melk. Kneed alles goed met de hand door totdat je een glanzende deegbal hebt. Als het deeg nog wat te droog is, dan kun je een klein beetje melk toevoegen.

  4. Het deeg is direct te gebruiken en hoeft niet te rusten in de koelkast.

  5. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

  6. Rol van het deeg kleine balletjes ter grote van een kleine knikker en leg deze met wat ruimte ertussen op de bakplaat.

  7. Bak de kruidnoten in het midden van de oven gedurende 20 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster en smullen maar!

Notities

Dit kruidnootjes recept is ook vrij eenvoudig lactosevrij te maken. Ik gebruik zelf de roomboter van MinusL en als melk gebruik ik Lactofree van Arla.

Je kunt ook de boter vervangen door plantaardige margarine (AH) en de melk door kokosmelk of amandelmelk. Persoonlijk vind ik dit minder lekker.

Veel bakplezier gewenst en eet smakelijk!

Liefs Audrey en Sophie

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link

2 thoughts on “Glutenvrije kruidnoten (pepernoten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code