Pittig glutenvrij Indisch gehaktbrood

 

Print recept

Pittig glutenvrij Indisch gehaktbrood

Dit glutenvrij Indisch gehaktbrood is een van Patrick's favoriete recepten.

Gang Bijgerecht, buffetgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij, Indisch, Lactosevrij, Oosters
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 40 minutes
Totale tijd 1 hour
Porties 10 plakjes
Auteur Audrey

Ingrediënten

  • 1 kg rundergehakt
  • 1 middel grote ui
  • 1 bolletje knoflook
  • 1 zakje Verstegen nasikruiden
  • 1 flinke hand glutenvrij paneermeel
  • 1 ei
  • 75 gram bacon
  • 2-4 eetlepels glutenvrije ketjap manis
  • 24 theelepels sambal oelek

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden Celsius, elektrische oven op 185 graden Celsius.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

  3. Doe het gehakt in een grote kom en voeg de ui, de knoflook, de nasi kruiden, het ei, een flinke hand glutenvrij paneermeel en de bacon toe. 

  4. Voeg ook 2 tot 4 eetlepels glutenvrij ketjap manis toe en 2 tot 4 theelepels sambal oelek. Het aantal is een beetje afhankelijk van je eigen smaak.

    Kneed nu alles goed door elkaar

  5. Vet een cakeblik of, zoals ik gebruikt heb, een broodblik in met olie. Verdeel het gehaktmengsel gelijk matig over het bakblik tot een mooi glad gehaktbrood.

  6. Zet het Indisch gehaktbrood in het midden van de oven gedurende zo'n 40 minuten. De baktijd kan per type oven iets verschillen, dus check je gehaktbrood regelmatig.

  7. Haal na de baktijd het gehaktbrood uit de oven en giet overtollig jus af. Laat het gehaktbrood even afkoelen in het blik op een rooster. 

  8. Zodra het genoeg is afgekoeld, dan kan je het voorzichtig uit het blik op het rooster storten. Als het gehaktbrood te warm is, dan breekt het makkelijk en dat is natuurlijk jammer.

    Eet smakelijk!

Notities

    Dit glutenvrije Indisch gehaktbrood is ideaal als je gasten krijgt. Je kunt het namelijk even van te voren maken. Het is erg lekker bij nasi, maar je kan het ook serveren bij de borrel of als onderdeel van een buffet. Ook kun je het zowel warm als koud eten. Heerlijk met wat satésaus

 

Meer glutenvrij recepten vind je via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code