Gemengde groenten met krieltjes en kipfilet

Gemengde groenten met krieltjes en kipfilet

Dit gerecht heb ik een tijdje terug al eens gemaakt, maar helaas had ik nog geen tijd gehad om het te posten.

Gemengde groenten met aardappeltjes en kipfilet (1)Wat heb je nodig?
– ongeveer 1,5 kg verschillende soorten groenten zoals bloemkool, sperziebonen, broccoli, paprika, wortels, prei, rode ui etc.
– een zak krieltjes
– 3 stuks kipfilet, ongeveer 500 tot 600 gram
– 1 liter groentenbouillon
– gepureerde knoflook (tube)
– bieslook, peterselie, tijm en/of basilicum naar smaak
– braadboter of olie
– kipkruiden
– peper en zout naar smaak

 

Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes, de prei in ringen, de paprika in blokjes etc.
Snijd de kipfilet in stukjes en kruid deze met de kipkruiden. Ik gebruik gewoon de kipkruiden van Verstegen en dat gaat prima hier.

Verhit wat braadboter of olie in de wok en voeg de groenten stapsgewijs toe. Voeg wat knoflookpuree toe naar smaak.
Bestrooi de groenten met wat (verse) kruiden naar smaak zoals bieslook, peterselie, tijm en/of basilicum. Voeg nu ongeveer 1 liter bouillon toe en bestrooi met wat zout en peper. Laat ongeveer een kwartiertje pruttelen en giet daarna af.

Bak ondertussen de krieltjes met wat boter of olie in de koekenpan. Doe hetzelfde met de kipfilet.

Je kan de groenten, krieltjes en kipfilet nog door elkaar mengen tot één schotel. Ik kies er persoonlijk altijd voor om dit niet te doen. Ik hou namelijk altijd nog redelijk wat van de groenten over welke ik in de vriezer stop voor een volgende keer. Krieltjes vind ik na het invriezen niet lekker meer, vandaar de keuze om het op deze manier te doen.

Eet smakelijk!

 

Gemengde groenten met aardappeltjes en kipfilet (2)



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code