Gegrilde groenten

 

Print recept

Gegrilde groenten

Met deze gegrilde groenten zit je altijd goed. Gewoon, lekker makkelijk uit de oven, heerlijk van smaak, gezond en ook nog eens een feestje op je bord met al deze vrolijke kleuren. En uiteraard gluten- en lactosevrij.

Gang Bijgerecht, buffetgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 25 minutes
Totale tijd 45 minutes
Porties 8 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 150 gram sugar snaps
  • 1 courgette
  • 1 struikje broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 pastinaak
  • 1,5 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • extra virgin olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  2. Was de sugar snaps, broccoli en gele- en groene paprika.


  3. Snijd de broccoli in roosjes, de gele- en groene paprika in blokjes van ongeveer 2 cm en de rode ui in ringen.

  4. Schil de courgette en schrap de pastinaak schoon. Snijd deze beide in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes.

  5. Dep alle groenten droog en doe deze in een ruime ovenschaal.

  6. Besprenkel de groenten ruim met de extra virgin olijfolie.

  7. Voeg de Provençaalse kruiden en het knoflookpoeder toe en meng dit alles even goed door elkaar.

  8. Breng verder op smaak met peper en zout.

  9. Doe de ovenschaal in het midden van de oven gedurende zo'n 25 minuten. Schep regelmatig even om zodat alles gelijkmatig gegaard wordt en klaar zijn je gegrilde groenten.

Notities

Je kunt deze gegrilde groenten met veel gerechten combineren zoals aardappelbolletjes, een beenhammetje of varkenshaas medaillons met een romige paddenstoelensaus.

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je via deze link



1 thought on “Gegrilde groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code