Enchiladas met gehakt en paprika

 

Print recept

Enchiladas met gehakt en paprika

Vrijdagavond snack avond! Vandaag stonden deze enchiladas op het menu. Het was alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst enchiladas had gemaakt en vandaag voor het eerst glutenvrij. Het is even wat meer werk, maar dat proef je zeker terug in het eindresultaat.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Mexicaans
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 35 minutes
Totale tijd 1 hour
Porties 4 personen
Auteur Audrey

Ingredi├źnten

  • 420 gram Masa Harina
  • 375 - 600 ml water
  • 1,5 tl zout
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 bolletjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 1 zakje enchilada kruiden
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Doe de Masa Harina in een kom en voeg 1,5 theelepel zout toe. Schenk er nu 375 ml water bij een kneed het geheel tot een deegbal. Als het deeg nog wat te droog is, dan voeg je wat extra water toe, net zo lang tot het de gewenste dikte en structuur heeft. Dek de kom af met een doek en laat minimaal 15 minuten rusten.
  2. Snipper de knoflook en de rode peper zo fijn mogelijk. Snijd de paprika's en uien in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en rode peper. Voeg de uien toe en fruit deze even mee. Doe het gehakt in de pan, bestrooi met peper en zout naar smaak en bak het rul.
  3. Schenk nu de helft van de gezeefde tomaten bij het gehaktmengsel en roer even goed door. Meng de enchilada kruiden met 50 ml water en voeg dit vervolgens toe. Doe het vuur uit en zet de pan even aan de kant.
  4. Rol van het tortilla deeg 12 ballen. Knip een plastic diepvrieszak open en leg dit tussen de tortilla pers om te voorkomen dat het deeg aan de tortilla pers blijft plakken. Gebruik het liefst een gietijzeren tortilla pers. Als je geen tortilla pers hebt, dan kun je het deegballetje tussen 2 stukken bakpapier leggen en heel dun uitrollen met een deegroller of plat drukken met een zware pan en in de gewenste vorm snijden.
  5. Bak de tortilla's op hoog vuur in in grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag zonder olie of boter ongeveer 1 minuut per kant. Houdt de tortilla's warm in een schaal met deksel of tussen 2 borden.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  7. Schep in het midden van de tortilla de enchilada vulling. Rol de tortilla op en leg deze in een ovenschaal.
  8. Herhaal totdat alle tortilla's gevuld zijn. Schenk het restant van de gezeefde tomaten over de enchiladas.
  9. Bestrooi de enchiladas met de geraspte kaas.
  10. Zet de enchiladas gedurende zo'n 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.

Notities

Serveer er een frisse salade bij.

Eet smakelijk!

 

 

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code