Carrot cupcakes met cream cheese frosting

 

Print recept

Carrot cupcakes met cream cheese frosting

Een lekker smeuïg glutenvrij herfstcakeje met wortel, een verrassende bite van walnoten en een overheerlijke roomkaastopping.

Gang Klein gebak
Keuken Amerikaans, Glutenvrij
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 25 minutes
Totale tijd 55 minutes
Porties 18 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 60 gram tapiocameel
  • 60 gram kikkererwtenmeel
  • 60 gram rijstmeel
  • 2 theelepels fiberhusk (psyllium vezels)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 240 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel zout
  • 3 eieren (M)
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 300 gram geraspte winterwortels
  • 125 gram gehakte walnoten
  • 300 gram roomkaas
  • 250 gram zachte boter
  • 450 gram suikerbakkerspoeder
  • 2 theelepels vanille-extract

Hoe maak je het?

  1. Meng de meelsoorten, bakpoeder, fiberhusk, basterd suiker, kaneel, gember, kardemom en zout in een kom.

  2. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg hier de zonnebloemolie aan toe. Voeg dit samen toe aan de droge ingrediënten en mix alles goed door elkaar tot een glad beslag.

  3. Spatel de geraspte wortels en de walnoten door het beslag. Laat het beslag minimaal 15 minuten rusten.

  4. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (heteluchtoven). Voor een elektrische oven 170 graden Celsius.

  5. Vul een muffin tray met papieren baking cups. Schep elke baking cup tot net onder de rand vol.

  6. Plaats de baking tray in het midden van de oven en bak de carrot cupcakes zo'n 20 tot 25 minuten. 

  7. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster. 

  8. Maak ondertussen de cream cheese frosting. Doe de roomkaas samen met de boter en het vanille-extract in een kom. Mix alles goed door tot een mooie zalvige massa.

  9. Voeg in beetjes de suikerbakkerspoeder (poedersuiker kan ook) toe. Zet de cream cheese frosting even in de koelkast voor gebruik om wat op te stijven.

  10. Schep de cream cheese frosting in een wegwerpspuitzak en spuit met een open star spuitmond (bijvoorbeeld Wilton 1M) mooie rozen of een toef op je carrot cupcakes.

    Decoreer met wat geraspte wortel en nootjes.

    Eet smakelijk!

Notities

Als de cream cheese frosting wat te dun is, voeg dan wat extra suikerbakkerspoeder toe.

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code