Broodje hamburger met huisgemaakte frietjes glutenvrij

 

Print recept

Broodje hamburger met huisgemaakte frietjes

Vrijdagavond is hier altijd fast food avond. Vandaag staat er broodje hamburger met frietjes op het menu. Uiteraard wel zelfgemaakt
Gang Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Snack
Keuken Amerikaans, Nederlands
Voorbereidingstijd 30 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 45 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 middelgrote rode uien
  • 1 kleine ui
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el mosterd
  • zwarte peper
  • zout
  • 6 eetlepels glutenvrij paneermeel
  • 1 bolletje knoflook of 2 teentjes
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel tabasco
  • 4 glutenvrije broodjes schär kaiserbroodjes of Happy Bakers witte bollen
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 2 augurken
  • margarine of olie om in te bakken
  • 4 tapas prikkers

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Doe het gehakt in een kom. Maak de rode peper schoon en verwijder de zaadlijsten. Snipper 1 rode ui, de knoflook en de rode peper zo fijn mogelijk. Ik gebruik daarvoor altijd de hakmolen van de staafmixer.
  3. Voeg het ui-, knoflook- en rode peper mengsel bij het gehakt en kneed goed door.
  4. Voeg nu 1 el paprikapoeder, 1 el mosterd, 1 tl tabasco, 6 el glutenvrij paneermeel, zwarte peper en zout toe aan het gehakt. Kneed alles nogmaals goed door. Maak van het gehakt 4 grote ballen en sla deze met de hand plat tot hamburgers. Laat de hamburgers even een half uurtje op stijven in de koelkast om te voorkomen dat ze in de pan uit elkaar vallen.
  5. Bak de broodjes af en laat heel even afkoelen. Snijd de glutenvrij broodjes door de helft en rooster deze gedurende 2 minuten in de oven ook op 200° C.
  6. Snijd wat ijsbergsla in stukjes en was deze in een zeef met koud water. Laat even uitlekken en dep vervolgens droog met keukenpapier. Snijd de tomaat in plakjes, de rode ui in ringen, de augurk in schijfjes en de ui in blokjes.
  7. Beleg de onderste helft van de broodjes met wat ijsbergsla, wat ui blokjes en plakjes tomaat.
  8. Verhit wat margarine of olie in een koekenpan en bak de hamburgers op gemiddeld vuur aan beide kanten bruin en gaar.

  9. Leg nu een plakje cheddar kaas op elke hamburger en laat de hamburgers nog even op een laag vuurtje sudderen.
  10. Leg nu op elk broodje een hamburger. Giet op elke hamburger wat ketchup en beleg deze verder met de rode ui ringen en de schijfjes augurk. Leg nu de bovenste helft van het broodje op de hamburger en zet even vast met een tapas prikker.

Notities

Dit gerecht is lactosevrij te maken door de cheddarkaas weg te laten op de hamburger en de hamburgers te bakken in olie.

Print recept

Huisgemaakte glutenvrije frietjes

Als je even tijd hebt is het een echt een aanrader deze huisgemaakte glutenvrije frietjes te maken. Zoveel lekkerder dan diepvriesfriet. Heerlijk als bijgerecht of gewoon als snack.

Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Belgisch, Nederlands
Voorbereidingstijd 35 minutes
Kooktijd 7 minutes
Totale tijd 42 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey

Ingrediënten

  • 6 middelgrote vastkokende aardappels
  • 1 frituurpan
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels. Snijd de aardappels in de lengte in plakjes van ongeveer 1 cm dik en vervolgens in frietjes van ongeveer 1 cm dik. Spoel de frietjes goed af met koud water en laat ze goed uitlekken in een zeef.
  2. Dep de frietjes droog met een schone theedoek of wat keukenpapier.
  3. Verwarm de frituurpan op 150° C. en bak de frietjes voor gedurende zo’n 5 minuten.
  4. Laat de frietjes uitlekken in een vergiet en laat ze afkoelen. Minimaal een half uur.
  5. Verwarm de frituurpan nu op 180° C. en bak de frietjes af en goudbruin gedurende 2 minuten.
  6. Bestrooi met wat zout.
  7. Eet smakelijk!!!

 

Meer recepten van Sophie Glutenvrij vind je via deze link

 

Broodje hamburger met huisgemaakte frietjes

 



1 thought on “Broodje hamburger met huisgemaakte frietjes glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code