De allerlekkerste amandelspijs maak je gewoon heel makkelijk en snel zelf!
Ja, Sinterklaas is weer in het land! Dat betekent dus weer heerlijk aan de slag in de keuken. Lekker speculaasjes maken en uiteraard mogen de glutenvrije kruidnoten ook niet ontbreken. En wat denk je van gevulde speculaas! Hier heb je natuurlijk amandelspijs voor nodig.
Het lijkt ingewikkeld, amandelspijs maken, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Je hebt slechts 4 ingrediënten nodig en een food procesor of hakmolen. Dat is alles. Easy peasy toch?! Uurtje rusten in de koelkast en hopla, klaar voor gebruik!
Natuurlijk kun je spijs kant-en-klaar in de winkel kopen, maar zelf maken is zoveel lekkerder en helemaal niet moeilijk zoals je ziet.
Amandelspijs kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren, maar is ook zeer geschikt om in te vriezen.
Benieuwd naar ons recept? Scroll dan snel naar beneden!
Amandelspijs
Ingrediënten
- 250 gram blanke amandelen
- 250 gram kristalsuiker
- 1 citroen
- 1 ei (M)
Hoe maak je het?
- Doe de amandelen met de suiker in de food procesor. Als je de hakmolen van de staafmixer gebruikt dan kun je dit het beste in delen doen voor een goed resultaat.
- Hak de amandelen met de suiker zo fijn mogelijk.
- Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan het amandel/suiker mengsel en schep dit even door elkaar.
- Snijd de citroen nu in 2 stukken en knijp deze uit boven het amandelmengsel. Voeg vervolgens het ei toe.
- Hak alles nu goed fijn in de food procesor of hakmolen totdat het mengsel tot en bal gaat vormen. Je amandelspijs is nu klaar.
- Wikkel het amandelspijs in een stukje huishoudfolie en laat even een uurtje rusten in de koelkast.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!