Amandelspijs

 

Print recept

Amandelspijs

Het lijkt ingewikkeld, amandelspijs maken, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en een food procesor of hakmolen. Dat is alles. Heerlijk om te verwerken in gevulde speculaas of -koeken.

Gang Koekjes, Sinterklaas
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Nederlands
Voorbereidingstijd 20 minutes
Totale tijd 20 minutes
Porties 500 gram
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram blanke amandelen
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 1 ei (M)

Hoe maak je het?

  1. Doe de amandelen met de suiker in de food procesor. Als je de hakmolen van de staafmixer gebruikt dan kun je dit het beste in delen doen voor een goed resultaat.

  2. Hak de amandelen met de suiker zo fijn mogelijk.

  3. Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan het amandel/suiker mengsel en schep dit even door elkaar. 

  4. Snijd de citroen nu in 2 stukken en knijp deze uit boven het amandelmengsel. Voeg vervolgens het ei toe. 

  5. Hak alles nu goed fijn in de food procesor of hakmolen totdat het mengsel tot en bal gaat vormen. Je amandelspijs is nu klaar. 

  6. Wikkel het amandelspijs in een stukje huishoudfolie en laat even een uurtje rusten in de koelkast.

Notities

Natuurlijk kun je amandelspijs kant-en-klaar in de winkel kopen, maar zelf maken is zoveel lekkerder en helemaal niet moeilijk zoals je ziet.

Amandelspijs kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren, maar is ook zeer geschikt om in te vriezen.

Heerlijk met gevulde speculaas

Amandelspijs, goedgekeurd door mijn testpanel 😉

 

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je hier

1 thought on “Amandelspijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code