Aardappelsalade (huzarensalade) glutenvrij

Print recept

Aardappelsalade (huzarensalade)

Glutenvrije aardappelsalade of ook wel huzarensalade genoemd. Makkelijk om te maken, erg lekker en heerlijk als bijgerecht of als buffetgerecht.

Gang Bijgerecht, buffetgerecht, Salade
Keuken Nederlands, Spaans
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 30 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey

Ingrediƫnten

  • 5 middelgrote aardappels
  • 1 kleine ui
  • 1 klein potje doperwtjes met worteltjes
  • 8 kleine augurkjes
  • 5 eetlepels halvanaise of mayonaise
  • 1 scheutje appelsap
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelen met wat zout gedurende 10 minuten. Giet de aardappelen af, laat ze droog stomen en daarna afkoelen.
  2. Giet de doperwtjes met worteltjes in een zeef en laat even uitlekken.

  3. Snijd ondertussen de ui fijn, snijd de augurken in stukjes en maak de worteltjes wat kleiner.
  4. Snijd de aardappelen in blokjes. Meng de ui, augurken, worteltjes en doperwtjes door de aardappels.

  5. Voeg nu een aantal lepels halvanaise of mayonaise toe en een scheutje appelsap naar smaak. Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Met deze aardappelsalade kun je eindeloos variƫren. Je kunt bijvoorbeeld als extra wat ham, rode punt paprika of lente-ui toevoegen.

Succes gegarandeerd. Eet smakelijk!

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link

1 thought on “Aardappelsalade (huzarensalade) glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code